Spin Avcılığı Nedir? Nelere Dikkat Edilmelidir?

03-03-2022 21:29
Spin Avcılığı Nedir? Nelere Dikkat Edilmelidir?
Spin avına hazır mısınız? Öncelikle bu soruya cevap vermelisiniz. Eğer cevabınız evet ise sizi zorlu ama bir o kadar da zevkli bir av bekliyor...
 
1 - Nerede av yapacaksınız?
Sahil veya çay ağzı size yakın mı?
Arabayla gidecekseniz size kaç lira maliyeti olacak?
Bu av stiline başlamadan önce bunları da iyi düşünmeniz yararınıza olacaktır.
 
Zira spin avı süreklilik isteyen ve genelde boş dönülen bir avdır.
Belli bir avlağı gözünüze kestirip, ısrarla hergün denemeniz lazım gelebilir.
İş durumunuz spin avın fiziki şartlarına uygun mu?
Yani gündüz uyuyup, gece faal olup, sabaha kadar atçek yapmanız gerekecek. Belli bir süre dracula hayatı yaşayacaksınız :)
Ya da hafta sonu avcısı olup, genelde balık tutamadan döneceksiniz. :)
 
Bunların hepsi size uygunsa spin av malzemelerini inceleyelim.
 
1 - Spin Kamışı : 
Size dengeden, elinize oturan kamıştan veya boyunuzla orantılı olmasından falan bahsedecekler, kafanız karışacak muhtemelen. Ancak siz yeni başlıyorsunuz ne dengesi ne ele oturması, benim boyuma huyuma hangisi uygun diyorsunuz ve gidip bazı satıcılar size neyi satmak isterse onu alıp geliyorsunuz muhtemelen. Veya size forumlardan genelde ne tavsiye edilirse onu alıyorsunuz.
Bu ilk aşamalarda yapılacak en iyi şey ölçülendirilebilir değerlerle seçim yapmak.
Kamış için bütçe belli diyelim. O bütçenin içinde en hafif olan kamış hangisi ona bakın.
Çünkü o kamışı muhtemelen 7-8 hatta zaman zaman 12 saat sallayacaksınız. İlk saatlerde gramaj pek önemli görünmese de 3 saat sonunda o her gramajın ne denli önemli olduğunu göreceksiniz.
 
2 - Spin Makinası : 
Genelde 25'lik ve 40'lık arası değişir. Aynı makinayla hafif beklemeli av da yapacağım derseniz 40'lik düşünmek ekonomik olacaktır. Yalnızca spin av yapacağım diyorsanız o zaman gene en hafif olan 25'lik veya 30'luk bir makine atıp çekme sürenizi bariz uzatacaktır.
Süreyi ne kadar uzatırsanız, yakalama şansınız da o oranda artacaktır.
 
3 – Misina : 
Alacağınız diğer ilk şeylerden biri misina olacaktır. Bu teknik konuya da pek girmeyeceğim. Bölgelere ve avlak özelliklerine göre değişmekte bu konu.
Kabaca ip misinalarda 0,10 – 0,20 arası. Monolarda : 0,25 – 0,37 arası kullanılmaktadır.
Bölgenizdeki avcıların neler kullandıklarına bakarak en uygununu bulacaksınızdır.
Spin avlarda sık olarak misina değiştireceğinizden genelde ucuz ama sağlam yapıda misinalar tercih etmeniz yararınıza olacaktır.
 
4 – Sahte Yemler : 
Muhtemelen ilk başlarda kim neyle balık tuttuysa gidip ondan alırsınız. Hangi avlakta hangi şartlarda tutmuş bakmazsınız. Şöyle bir his vardır genelde : Ben öyle bir sahte veya silikon bulayım ki herkesi şaşırtayım. Balık başkasına değil de hep benim sahteme gelsin. Kötü haber : Öyle bir silikon veya sahte yok. Oyuncakçı dükkanına girmiş çocuk gibi malzemecide sahtelere saldırmaktansa hemen her bölgede çalışan silikon sahtelerden edinip düşünülen avlakta avlanmak ve orada başarılı olan avcıların sahte ve takımlarını incelemek en ekonomik ve doğru seçimi verecektir.
Bilin ki spin avı siz keşfetmediniz, avlağınızda gördüğünüz avcı sizin geçtiğiniz yollardan seneler önce geçmiş tecrübe edinmiş olabilir. Onun için saygı gösterin, önemseyin, öğrenmeye çalışın. :)
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.