Olta Kamışı Seçimi

20-02-2022 21:31
Olta Kamışı Seçimi
Olta Kamışı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
 
Kamış seçiminde öncelikle bütçenizi belirleyerek, bütçenize uygun modelleri incelemelisiniz. Balıkçılığa yeni başlıyorsanız; ilk etapta uygun fiyatlı ürünleri kullanabilirsiniz. Balıkçılığı öğrenmeye başlayıp sık sık balık tutmaya karar verirseniz daha profesyonel ürünlere yönelebilirsiniz.
Olta kamışı seçerken kamışın uzunluğuna dikkat etmek son derece önemlidir. Kıyı balıkçılığı yapanların mümkün oldukça uzun kamışları tercih etmeleri, balık tutma alanını genişleteceğinden daha verimli olur. Tekne balıkçılığı için ise kısa kamışlar daha uygundur.
Olta kamışının tasarımı kullanıcıların dikkat etmesi gereken önemli özellikler arasında yer alır. Tek parça kamışlar her ne kadar kullanım kolaylığı verse de taşıması zor olabilir. Eğer balık tutacağınız yer yakın değilse ve oltanızı taşımanız gerekiyorsa; katlanabilir ve kolay saklayabileceğiniz modelleri tercih edebilirsiniz.
Olta çeşitleri, farklı malzemeler kullanılarak üretilir ve balık oltası fiyatları üzerinde doğrudan etkilidir. Karbon fiber kamışlar, başlangıç seviyesi için uygun kamışlardır ve kendinizi geliştirene kadar kullanabilirsiniz. İlerleyen seviyelerde balıkçılık yapacağınız su ve balığın çeşidine özel kamışlar alabilirsiniz. Büyük balıklar avlayacağınız zaman grafit ya da fiberglas  kamışları kullanmaya başlayabilirsiniz.
Balık kamışı seçiminde avlanacak olan balığın türü son derece önemlidir. Her tip balık için kullanabileceğiniz bir kamış istiyorsanız; teleskopik modelleri inceleyebilirsiniz. Küçük balıklar avlarken hassaslığın yüksek olması için surf kamışları kullanabilirsiniz. Büyük ve güçlü balıklara karşı dayanıklı bir kamış arıyorsanız, seçiminizi çıkrık kamışlardan yana kullanabilirsiniz. Ayrıca kamışın kılavuz çizgilerinde kullanılan malzemenin de tutacağınız balığın çeşidine uygun olmasında fayda vardır
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.