Boili Yemi Hazırlama ve Kullanılışı

20-02-2022 22:15
Boili Yemi Hazırlama ve Kullanılışı
BOİLİ

MANTIĞI: Sazan balığının yüksek proteine alıştırılmasına dayanır. Hazırladığımız boililerin yüksek protein içermesi nedeniyle, bunları yiyen sazanlar kendini güçlü ve sağlıklı hissetmektedir. Bu nedenle boiliye alıştırılmış sazanlar, artık boili yemezse kendini zayıf hissedecek, sürekli boili arayacaktır.

HAZIRLANIŞI: Boilini mantığında anlatıldığı gibi, hazırlayacağımız yemler yüksek oranda protein içermelidir. Ayrıca sazanın yemi daha rahat bulabilmesi için, kokulandırmalı ve renk verilmelidir. Bu maksatla çeşitli malzemeler kullanılabilir. Yerli ve yabancı sitelerde araştırma yapılırsa çok çeşitli malzemelere ulaşılabilir. 

İrmik
Soya unu
Mısır unu
Glikoz
Yumurta
Meyve esansı
Kırmızı gıda boyası

Yukarıdaki ve bunun benzeri malzemelerle hazırlanan boili hamuru iyice yoğrulur. Daha sonra düz bir zeminde dolmakalem kalınlığında yuvarlatılır. Bir bıçakla 1 cm.lik uzunluklarda kesilir. Avuç içiyle haşlanmış nohut büyüklüğünde yuvarlatılır. Önceden iyice kaynatılmış suda 3-4 dk. pişirilir.Bir gün boyunca bir bezin üzerinde kurumaya bırakılır. İyice sertleşen boililer buzdolabı poşeti ile buzluğa kaldırılır. Kullanılacağı zaman ihtiyaç miktarı kadar alınıp, tekrar buzlukta muhafaza edilebilir.

YEMLEME: Boilide başarı uzun ve muntazam yemlemeye bağlıdır. Çünkü boiliyi ilk attığınızda diğer yediklerinden farklı tat ve kokudaki yeme pek itibar etmeyeceklerdir. Ancak zamanla yemeye alışan sazanlar, başka yem yiyemez olacaklardır. Bu nedenle avlanacağınız bölge büyük önem kazanmaktadır. Aşağıda yemleme yapılacak bölgenin seçiminde dikkat edilecek hususlar yazılmıştır:

1. Sık sık gidebileceğiniz, ulaşımı kolay bir bölge olması yemleme işini sürdürebilmeniz için önemlidir. Aracınızla kıyısına kadar gidebileceğiniz bir gölet, size zaman tasarrufu sağlayacaktır.


2. Fazla kalabalık olmayan bir gölet veya gölün fazla rağbet edilmeyen bir bölgesi yemlenmelidir.


3. Yemlenecek bölgenin dip yapısı iyi bilinmelidir. Otlu, yosunlu bir dipte boililer kaybolacak, sazanlar tarafından bulunamayacaktır. Ayrıca, oltanın takılacağı ilişkenlerin olmamasına dikkat etmelidir.


4. Gölde, en az 2-3 ayrı yere yemleme yapılmalıdır. Çünkü, yemleme yapacağınız veya aylarca yemleme yaptıktan sonra balığa gittiğiniz zaman yerinizde birilerinin olta atmış olma ihtimali büyük olasılıktır. O vakit alternatif yemleme bölgelerinizde balık tutabilirsiniz.


5. Gölün fazla gürültü olmayan bir kısmını yemlemekte fayda var. Çünkü, boili ile yemlemeyi fazla uzağa yapamayacağınızdan dolayı, büyük balıkların kıyıya yanaşmasının engellenmemesi gerekiyor.


6. Gölün derin olan kısımları seçilmelidir. Malum, büyük sazan çok fazla sığlığa yanaşmıyor. Kıyıya yakın kısımları derin olan göller daha rahat yemlenebilir.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.